Best Airforce X/Y Coaching in Meerut

Best Airforce X/Y & AFCAT Coaching in Meerut

Best Airforce X/Y & AFCAT Coaching in Meerut “THE ORIGINAL TUTORS” AFCAT (2) 2020 Answer Key:

AFCAT (2) 2020 Answer Key

Best Airforce X/Y Coaching in Meerut, THE ORIGINAL TUTORS will provide you AFCAT 2 2020 Original question paper and answer key after the exam. As AFCAT is an online exam, THE ORIGINAL TUTORS will bring you the actual questions from the AFCAT 2 2020 3rd, 4th and 5th October 2020 from both Shift 1 and Shift 2.

Best Airforce X/Y Coaching in Meerut, THE ORIGINAL TUTORS AFCAT 2 2020 is being conducted by Indian Air Force online across the country. Many Indian Air force aspirants are attempting the AFCAT exam online on 3rd, 4th and 5th Oct 2020 in two different shifts. Candidates are to report to the exam centre in batches from 07:30 AM onwards (for 1st Shift) and 12:30 PM onwards (for 2nd Shift) as per the time slot mentioned in the admit card.

In this article of THE ORIGINAL TUTORS, Best Airforce X/Y Coaching in Meerut, we will publish the AFCAT 2 2020 answer keys for all sets based on the memory-based question-answer discussion.

AFCAT 2 2020 Question Paper& Answers 3rd Oct 2020 Shift 1: G.S

Best Airforce X/Y & AFCAT Coaching in Meerut ” THE ORIGINAL TUTORS”

AFCAT (2) 2020 Answer Key: General Ability

  1. Who is also called the Napoleon of India? Ans: SamundraGupta
  2. Player Chris Evert is related to which game? Ans: Tennis
  3. Àin e akbari was written by? Ans: Abu’l Fazl
  4. Ist cricketer to hit 6 sixes in T20 International cricket? Ans: Yuvraj Singh
  5. Writer of book Das capital ? Ans: Karl Marx , The great Economist
  6. Capital of Austria? Ans: Vienna
  7. Bully related to which sports? Ans: Hockey
  8. Were is Hawai located in the world? Ans: Pacific Ocean
  9. Federal structure draws its power from? Ans: Constitution of India
  10.  Father of German unification? Ans: Helmut Kohl
  11. Separation of judiciary from executive? Ans: Directive Principles of State Policy under Article 50
  12. Lightest gas? Ans: Hydrogen, diatomic gas
  13. First oil well in India was dug at? Ans: Digboi , Oil city of Assam
  14. Equator doesn’t pass through which continent? Ans: Australia & North America.
  15. Aurora borealis found in which layer of the atmosphere? Ans: Ionosphere
  16. CTPS thermal power plant is located in which state? Ans: Jharkhand
  17. First Indo-Afro games , Hyderabad played in which year? Ans: 2003 only once
  18. The term ” Chukker” is used in which games? Ans: Polo
  19. Ist SAARC Gold Championship held in which country? Ans: Pakistan
  20. At which place you will get maximum sunlight? Ans: Kanyakumari was the correct answer among the options b’coz near to Tropic of Capricorn.
  21. AWACS air warning system was equipped with which aircraft? Ans: IL76
  22. Which of the fort was not built by Akbar? Ans: Gwalior Fort
  23. Author of Kitab-ul-Hind? Ans: Al Baruni
  24. Were the Gondwana hills placed? Ans: Madhya Pradesh
  25. Sphygmomanometer is used for measuring? Ans: Blood Pressure
  26. United Nation Org. was founded in which city? Ans: San Francisco, 1945
  27. Who was named as Punjab Kesari or Kesari Hind? Ans: Lala Lajpat Rai

AFCAT (2) 2020 Answer Key: Verbal Ability

Kindly requesting to all aspirants of AFCAT who had taken the examination do comment on this post & give suggestions and send more number of memory based questions to THE ORIGINAL TUTORS“, Best Airforce X/Y Coaching in Meerut.

AFCAT (2) 2020 Answer Key

All energetic, dynamic & passionate youth looking for a very diverse and exciting & adventurous career. Apart from flying one has to manage hundreds of personnel on base camp, formulate high-level strategies and tactics. During the calamities and emergencies, they step further and carry food and crucial supplies. If all the above-mentioned duties, gives you adrenaline rush then a career as an Air Force Officer is the right choice for you. Come and join THE ORIGINAL TUTORS, one of the Best Airforce X/Y & AFCAT Coaching in Meerut.

For important Current Affairs, GD Topics and tips of written examinations which helps you in AirForce X/Y , NDA, CDS, AFCAT & SSB:  http://www.airforcecoaching.in/airforce-x-y-gd-topics/

For any help Contact us Please n Visit: http://www.theoriginaltutors.co